top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

Amit mindenképp érdemes megkóstolni egy thai étteremben

1. Előétel

A klasszikus délkelet-ázsiai satay-jal biztosan nem nyúlhatunk mellé, a néhány falatnyi, izgalmasan fűszerezett, nyárson grillezett hús a különleges szószokkal biztosan meghozza étvágyunkat. Ez készülhet csirke-, kecske-, birka-, marha- és sertéshúsból is, de akár tofualappal is megkóstolhatjuk.

2. Leves

Amikor thai étteremben járunk, akkor érdemes Tom Yumot vagy Tom Kát rendelni, ezeket általában rákkal vagy csirkével készítik. A Tom Ka egy thai kókusztejes leves, az édes, a savanyú és a csípős a karakteres fűszerezés tökéletes harmóniáját fedezhetjük fel benne, de ez elmondható a Tom Yumról is, hiszen egy édes-savanyú-csípős ízhatású levest kóstolhatunk, ha utóbbit választjuk.

3. Főétel

Bátran kóstolhatunk rizses vagy akár tésztás ételeket is, utóbbiból közkedvelt például a Pad Thai vagy a Pad See Ew, a Pad Kra Pao viszont már jázmin rizzsel készül és ízletes thai csípős raguval tálalják. Jó étvágyat!



5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page