Krisztina Váradi
A Tom Yum Gai leves titka
Ez a leves bizony a pikáns ételekhez szokott embereket is megizzasztja! - de ha egy kis megfázással küzdünk, akkor garantáltan segít. A Tom Yum Gai egy thai csípős-savanyú csirkeleves, ami parfümös, aromatikus ízvilágával minden ázsiai ételt kedvelőt elvarázsol, aki “bírja” a csípőset.
Miből készül a Tom Yum Gai? Számunkra hétköznapi alapanyagok is bőven kerülnek bele, ilyen a csirkemell, a csirke alaplé, az olaj, a sárgarépa, a káposzta, a fokhagyma, a színes paprika, a koriander, a lime és a kókusztej. De szükségeltetnek olyan összetevők is, amik ázsiai boltokban beszerezhetők, ilyen a thai citromfű, a thai chili, a galangal gyökér, a rizstészta, a halszósz, a szójaszósz és a rizsecet. - szerencsére ma már egyre több helyen hozzájuthatunk ezekhez.
Hogyan készül?
Több thai levesnél megszokhattuk már, hogy a hús összetevőt először megpirítják, itt sincs ez másképp, ellentétben a magyaros levesfőzési technikával, sőt, a zöldségeket is hagyni kell kicsit pirulni.
Ezután öntik hozzá az alaplevet, melyet összeforralnak, ezt követi a kókusztej hozzáadása, majd az öt percig langyos vízben ázó - apróra vágott - üvegtésztáé. Még egyet forr a leves és kész is van!
