top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A thai Street Food élménye

Thaiföld – és a főváros maga Bangkok is – méltán híres az utcai bódékról, árusokról, amikből szinte minden sarkon találunk egyet turistaként. Egy-egy ilyen helyen megkóstolhatjuk az autentikus thai ízeket, finomabbnál finomabb ételeket – semmiképp se hagyjuk ki! Milyen ételekkel találkozhatunk?

Igazi Street Foodokkal, amiket menet közben kényelmesen el tudunk fogyasztani, például halból készült ételekkel, nyárson sült húsokkal, különböző tenger gyümölcseivel, sushival, egzotikus gyümölcsökkel, de akár kókusz- vagy rizspudinggal is.


A bátrabbaknak!

Ne lepődjünk meg, ha éppen tücskök, bogarak szerepelnek az étlapon, hiszen ezek a “turistacsalogató” ínyencségek bizony megtalálhatók a híres thai piacok ételbódé-kínálatában. Kóstolhatunk sült skorpiót, csirkelábat, selyem férgeket, bambuszférgeket, sült kacsacsőrt, vöröshangya tojásokat – és még hosszan folytatni lehetne a sort.

Tipp: A thai gyümölcsök zamatát, természetes édességét is meg kell tapasztalni, bőséges a gyümölcssaláta kínálat is az utcai ételárusoknál, kóstoljunk ezekből is!3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page