top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A thai sörök

Bár Thaiföldön még nincs 100 éves a sörfőzés, komoly népszerűségre tett szert az ital. Köszönhető ez zömmel annak a rengeteg nyugati turistának, akik előszeretettel időznek az országban hosszabb-rövidebb ideig. Thaiföldre érkezve azonban ne lepődj meg, ha a sört jéggel együtt kínálják, ott ugyanis így szokás fogyasztani.


A sörgyártás Tgaiföldön 1933-ban kezdődött. Ekkor alapították meg az egyik legnépszerűbb thai sört gyártó gyárat a Boon Rawd Brewery-t. Itt készül a Singha, amely egy kellemes lágy 5%-os lager sör. Kifejezetten ismert és népszerű Thaiföldön kívül is. A másik kedvelt sörmárka a Leo – amelyet ugyancsak a Boon Rawd Brewery állít elő -, amely szintén egy 5%-os lager.


A harmadik legismertebb sör Thaiföldön a Chang, amely tisztán malátából készült lager sör. A Chang szó szerint elefántot jelent. Az elnevezés nem véletlen, ugyanis a Chang alkoholtartalma lényegesen magasabb, mint a Singha vagy a Leo alkoholtartalma. Van olyan fajtája, amelynek 10 százaléknál is magasabb az alkoholtartalma, az átlag azonban 6,4 és 5,2 % között mozog.


A sörfőzdékre vonatkozó szigorú törvények miatt a kézműves sörök nem igazán elterjedtek Thaiföldön. Olyan teljesíthetetlen előírások vannak ugyanis, hogy a kézműves söröket gyártók inkább külföldön készítik el az italokat, és úgy hozzák vissza a országba.


Ha megszomjaztál, térj be hozzánk, kínálatunkban ugyanis megtalálod Thaiföld egyik legnépszerűbb sörét, a Chang-ot is!


103 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page