top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A thai ételek és a könnyű karcsúsító menü

A thai ételek egyre népszerűbbek a diétázok körében is, nem véletlenül, hiszen finomak, fűszeresek, de szinte büntetlenül megehetők. A thai gasztronómiában nem jellemző a fehér liszt és fehér cukor használata, illetve sok mindent nyersen vagy alig hőkezelve fogyasztanak, ami igazán egészségessé teszi a fogásokat.


Az erős fűszerek

A csili, a citromfű, a koriander, a gyömbér, a fokhagyma, a galangalgyökér és a bors, mind segítenek, hogy karcsúságunkat megőrizzük, rendkívül jó hatással vannak a szervezetre, tisztítják azt és csökkentik a gyulladásokat is. Ezeket a fűszereket alapvető hozzávalóként megtaláljuk sok thai ételben. Emellett a tehéntej helyett szinte mindenhez kókusz- vagy rizstejet használnak a hétköznapokban, ami szintén egészséges.

“Okos” desszertek

Mondhatnánk, hogy a thaiok okosan oldják meg a desszert kérdését is, hiszen a legtöbbször a friss gyümölcsök cukortarlmával megelégszenek. Ha mégis valamit édesítenének, akkor azt is pálmacukorral teszik, ez kevésbé hízlaló, mint a nyugati világban megszokott fehér cukor.3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page