top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A thai ételek a világ gasztronómiájában

A thai konyha nem véletlenül népszerű a világszerte, amellett hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetők a fogások – ráadásul rendkívül egészségesek is!

Regionális thai konyha Sokan nem tudják, de még Thaiföldön belül is négy eltérő regionális konyhai irányzatot különböztetnek meg: Észak, Észak-Kelet, Közép és Dél – ezekben megfigyelhető a szomszédos országok gasztronómiájának a hatásai, például Vietnámé, Kambodzsáé vagy Burmáé.

Az alapok

Öt ízhatás tökéletes harmóniájára épít ez a konyha: a savanyú, az édes, a sós, a keserű és a csípős akár egy ételen belül is megjelenhetnek. Kedvelik a friss alapanyagokat, a fűszeres, de jól összhangban lévő ízesítést – a chili és a rizs pedig elmaradhatatlan kellékek egy-egy étkezés során.

Szinte a világ minden országában találhatunk thai ételeket készítő éttermeket, sőt egyre többen főznek otthon is közkedvelt thai fogásokat. Elmondható, hogy az ázsiai konyhák közül az egyik legnépszerűbb a thai – érdemes minél több színekben és ízekben gazdag thai ételt megkóstolni!2 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page