top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A thai és európai konyha kombinációja

Az európai gasztronómia népszerű itányzatává nőtte ki magát a fúziós konyha, ami a különböző kultúrák és földrajzi területek konyhaművészetének ötvözésére alapul. Mivel a thai konyha receptjei is egyre népszerűbbek nyugaton, így nem véletlen, hogy többen kísérleteznek európai-thai ételeket megalkotni.


1. A fűszerezés

Az egyik legalapvetőbb dolog, ami inspiráló a thai konyha kapcsán az az intenzív fűszerezése, az ottani különlegességek felhasználása az európai receptekben. Nem egyszerű ugyanis azt az egyensúlyt megtalálni, amikor a csípős, a sós, az édes, a keserű és a savanyú tökéletes harmóniában kerül a tányérra. Emellett a friss fűszerek használata is sokakat inspirál.


2. A zöldségek elkészítése

Az alig hőkezelt zöldségek nemcsak egészségesebbek, de sokkal ízletesebbek és textúrájuk is izgalmasabb, hiszen ressek, roppanósak maradnak. Ez is táptalaja a fúziónak, a hagyományos európai ételekben kívánják megmutatni a zöldségek ezen elkészítési módját is.


3. Glutén- és tejmentesség

A thai ételek nagyban kedveznek az ételallergiásoknak, hiszen tehéntej helyett előszeretettel használnak rizs- vagy kókusztejet, a rizzsel és a tápiókával pedig eredményesen kiválthatók a glutént tartalmazó gabonafélék – ez is lényeges szempont az európai ételek alternatív receptjeinek megalkotásakor.3 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page