top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A thai curryk titka

A thaiföldi piacokon járva curry paszták széles választékával találkozhatunk, nem csoda, ha itthon is szeretnénk hamisitatlan thai curryket elkészíteni, nézzük meg, hogy mi a titka ezeknek!

A használatra kész curry paszták nagyban megkönnyítik a munkánkat, ezek már nagyobb szupermarketekben is fellelhetők, de ázsiai boltokban is megkereshetjük a polcokon. Érdemes beszerezni, hiszen olyan ízgazdag étel készül belőlük, ami felejthetetlen kulináris élmény lesz!

Rengeteg féle curry receptet fedezhetünk fel internetszerte, de az elmondható, hogy a szósz általában fokhagymát, citromfüvet, gyömbért, galangalt, medvehagymát, koriandert, thai bazsalikomot és természetesen chilit tartalmaz. Készülhet csirkés, halas vagy akár garnélarákos kivitelben is. A chili paprika szerepe igen fontos, hiszen ez adja a színét a tésztának: a zöld chiliből lesz a zöld curry tészta, a pirosból pedig a vörös curry, a sárga curry azonban sokszor a kurkumától kapja a színét, ez utóbbi a leglágyabb keverék. A piros és a zöld paszta viszont fej-fej mellett halad a fűszerességet és csípősséget tekintve!
4 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page