Krisztina Váradi
A nyers fűszeres thai ételek és variációk
Nyers vegán Pad Thai saláta Finom és tápláló étel, ha odafigyelünk arra, hogy friss, minőségi összetevőkből készüljön, különösen fontos a friss, apróra vágott koriander – ne használjunk szárítottat! A hagyományos Pad Thai-jal szemben itt a tészta helyett zöldségcsíkok kerülnek a tányérra.
Az egyszerű recept fő összetevői: a spirálozott vagy hámozott és puha cukkini, zöldhagyma, friss lime juice, friss apróra vágott koriander és a tengeri só – ízlés szerint fűszerezhetjük.
Nyers vegán Tom Kha leves
Egy rendkívül könnyű kókusztejes leves, ami igazán karakteres ízvilágú, köszönhetően a gyömbérnek, a galangalnak, a friss koriandernek, a limelének, a currynek és a chilinek. A klasszikus recept összetevőkből mindössze a húst kell kihúznunk, és máris készülhet a nyers Tom Kha, ennek a titka, hogy néhány órára hűtőbe kell tenni, hogy az összetevők íze összeérjen. Ne ijedjünk meg, ha az olajok és a kókusztej kettéválnak ez idő alatt, egy gyors átkeveréssel ez könnyen orvosolható. Jó étvágyat!
