top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

A japán manikűr

Az ázsiai szépségápolás – legyen szó akár arcról, hajról, vagy, mint mostani írásunkban a körömről – messze földön híres. Nem véletlen, hiszen amellett, hogy az ázsiai hölgyek szépségápolása láthatólag hatékony, egészséges is. Nincs ez máshogyan a japán manikűr esetében sem, amely nem egy újmódi huncutság, hanem többszáz éves múltra visszatekintő eljárás. A japán manikűrt ugyanis a japán arisztokraták alkalmazták legelőször ezzel is demonstrálva származásukat.


A japán manikűr lényege, hogy a köröm természetes szépségét adják vissza kizárólag természetes alapanyagokat használva. A körmöket megtisztítják, majd egy reszelő segítségével kicsit felbolyhosítják, de nagyon ügyelve arra, hogy magát a körmöt ne vékonyítsák el. Ezután méhviaszt dolgoznak egy szarvasbőr polírozóval a körömlemezbe. Ennek köszönhetően a köröm egészséges és erős lesz, valamint egyenletes felületű. A végén talkumporral zárják le az egészet, hogy a méhviasz be tudjon épülni a körömbe.


A japán manikűrt a természetesen megjelenés kedvelőin túl leginkább azoknak javasolják, akiknek vékony, töredezett és egyenetlen a körme. Ennek a körömápolási eljárásnak eredményeként ugyanis a köröm megerősödik, és visszanyeri természetes színét, valamint fényét. Éppen ezért a japán manikűrrel kezelt körömre nem szabad körömlakkor kenni, mert a lakk kioldhatja a méhviaszt a körömből, aminek következtében az nem tudja kifejteni jótékony hatását.

70 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page