top of page
Keresés
  • Szerző képeKrisztina Váradi

CheA che egy általános vietnami szó, amelyet minden hagyományos édes leves, ital, puding vagy bármilyen más pudingszerű desszert megnevezésére használnak. Az édesség alapja víz, kókusztej vagy kókuszkrém, amibe különféle zseléket, gyümölcsöket, zöldségeket, babot, tápiókagyöngyöt, rizst, sőt, akár még gabonát is tesznek. Hidegen és melegen egyaránt tálalható.


Úgy gondolják, hogy a che desszertek Vietnam középső régiójából származnak, de manapság az egész országban széles körben elérhetőek és számtalan változatban készülnek, hiszen az emberek országszerte szívesen fogyasztják. A népszerű snack készen is megvásárolható – a vietnámi boltokban műanyag poharakban árulják -, de otthon is könnyedén elkészíthető.


A che-nek nincs egyetlen tradicionális receptje, hiszen annyi változatban kapható, hogy azt még felsorolni is lehetetlen. Találhatunk olyat, ami babbal készül, de olyat is, ami rizzsel. Van, amiben gombóc is van, és olyan is, amiben gabona. Számtalan módon elkészíthető különböző gyümölcsökkel, és még sós változatban is elérhető. A sós che általában tojást és sertéshúst tartalmaz.


Kóstoltad már valamilyen változatban a che-t?8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page